Rakkaudesta käsityöhön 2012

13.9.2012 – 9.9.2013

Rakkaudesta käsityöhön – Dagny Bäckströmin käsitöitä eri vuosikymmeniltä 13.9.2012 – 9.9.2013, Dagny Bäckströmin säätiön näyttelytila, Vantaa

Kanava- ja ristipistotyöt, Kankaanmaalaus ja painanta, Kirjonta, Kudonta, Muut, Ryijy, Virkkaus

Rakkaudesta käsityöhön -näyttely kertoo Dagnyn innostuksesta, rakkaudesta ja arvostuksesta käsitöitä kohtaan. Näyttely esittelee myös tekstiilien historiaa ja merkitystä; esillä on monia tekstiilejä, joita ei enää tarvita tai käytetä kuten ennen. Samalla työt tuovat meidät lähelle käsityön valtavaa kirjoa, joka voi innostaa myös katsojaa käsityön pariin. Näyttely kertoo vantaalaisen käsityöharrastajan Dagnyn tekstiilien kautta 1900-luvun yhteisestä ja varsin yhtenäisestä käsityöperinteestämme. Dagny Bäckströmin (1918 – 2007) käsityökoelmassa on yli 200 kodin käyttö- ja koristetekstiiliä, jotka ovat pääasiassa Dagnyn itsensä, hänen äitinsä sekä sisartensa tekemiä. Kokoelma sisältää mm. kirjontaa, virkkausta, kudontaa, kankaanmaalausta ja -painantaa sekä lisäksi ryijy- ja kanavatöitä.

Näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä Dagny Bäckströmin säätiö, Vantaan kaupunginmuseo ja Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut sekä Taito Uusimaa ry, jonka käsityökeskuksen yhteydessä säätiön näyttelytila sijaitsee.

Näyttelyn avajaisissa 12.9.2012 klo 17.30 jaetaan jo kolmannen kerran Dagny Bäckströmin säätiön Vuoden käsityöharrastaja -stipendi.

Näyttelyn tekstiilejä