Dagnyn ateljéssa
Dagny teki monenlaisia käsitöitä ja toki myös ompeli vaatteita. Kertoman mukaan hänellä oli pitkät vaatetangolliset itse ommeltuja leninkejä, jakkupukuja, puseroita ja hameita. Vielä 1970-luvulle asti oli hyvin tavallista, että vaatteet ommeltiin itse tai niitä teetettiin ompelijalla. Olihan se edullisempaakin kuin kaupasta ostaminen. Dagny ompeli jonkin verran vaatteita myös muille.
Dagny matkusteli varttuneemmalla iällä, ja tietysti kankaat ja käsityöt olivat matkoillakin kiinnostuksen kohteina sekä hyviä matkamuistoja käsityöihmiselle. Hän hankki mm. Kiinasta silkkiä ja Pariisista leninkikangasta.
Uusia tuulia käsityöharrastukseen saatiin monista aikakausilehdistä.
Forssan tehtaan kukkapainetuista, ohuista kretongeista ommeltiin jo 1920-luvulta lähtien kesäleninkejä. Vielä kesän 1966 kukkatyylille oli ominaista herttaisuus, kunnes painokankaiden suurikuvioiset printit ja geometrisuus siirtyivät soljuvasti myös vaatemuotiin. Värikkäät ja reilut esiliinat ja kotitakit olivat käteviä koti- ja puutarhatöissä. Kangaskauppojen hyllyt notkuivat kotimaisen tuotannon ohella ulkomailta tulleita runsaita painokuoseja.
1960-luvun loppupuolella Finlaysonin tuotannossa naisten painettujen muotikankaiden kokoelma uusittiin kokonaan kaksi kertaa vuodessa. (K. Niemelä)
Lähde: Pro gradu -tutkielma 2007, Kaisa Niemelä: Ompelija Aira Korkatin v. 1965-1968 ompelemien vaatteiden kankaat ja mallit.
Kuva: Ompelunurkkaus Kotiliesi 1963.
Kuva: Dagny keittiön pöydän ääressä 1970-luvulla.